Ondertitelcursus

Einion biedt een professionele introductiecursus ondertiteling aan op locatie in Arnhem aan groepen van maximaal zes personen of één op één. Een dergelijke cursus is de enige manier om je te bekwamen in dit vak, aangezien geen van de ondertitelbedrijven op dit moment mensen intern opleidt.

 

De ervaring leert dat je niet kunt leren ondertitelen uit een boekje of op afstand. Het vereist naast de noodzakelijke (ver-)taalvaardigheden ook intensieve persoonlijke begeleiding om de technische aspecten goed onder de knie te krijgen en te leren wat de vertaal(-technische) valkuilen zijn. Je gaat kritisch kijken naar je eigen werk en je vaardigheden aanscherpen op basis van de feedback en je leert alle basisvaardigheden die nodig zijn om dit werk uit te kunnen voeren.

De cursus wordt gegeven door Michael Grebe. Michael heeft deze cursus ook enkele jaren lang op het Mediapark te Hilversum gegeven. Dit in combinatie met verschillende jaren leservaring in het HBO en ruim 20 jaar ervaring als ondertitelaar vormen de garantie dat je een gedegen, professionele opleiding krijgt die je voorbereidt op de praktijk van dit vak. Een flink aantal van de oud-cursisten is vervolgens ook aan de slag gegaan als ondertitelaar, voor Einion maar ook voor anderen. 

De cursus bestaat in principe uit 5 bijeenkomsten, maar afhankelijk van het behaalde niveau kan er ook een 6e bijeenkomst worden gepland om de puntjes verder op de i te zetten. Door de week krijg je huiswerkopdrachten om het geleerde verder in de praktijk te brengen en je inzicht te verdiepen. Deze opdrachten kosten je zo'n 2-3 uur per week. De groepscursus wordt gegeven in ons kantoor in Arnhem, de locatie van de één op één cursus is in overleg.

De kosten voor de groepscursus bedragen 825 euro, de individuele cursus wordt aangeboden voor 1250 euro.

Als je de cursus via ons volgt, krijg je 20% korting op de aankoop van Spot, de software waarmee de meeste ondertitelaars werken en die we gebruiken tijdens de cursus. Je kunt je schriftelijk aanmelden. Vermeld dan ook relevante (werk-)ervaring. De cursus wordt in overleg met de deelnemers gegeven, dus de data staan niet van tevoren vast. Heb je belangstelling? Laat dan wat van je horen. We vertellen je er graag meer over!


Direct en snel inzicht in de prijs? Vraag een offerte aan

Vul de onderstaande gegevens in

Ga verder

Er zijn verplichte velden die niet zijn ingevuld. Vul deze in en probeer opnieuw.

Momenteel ondervinden we mogelijk wat problemen met versturen. Mocht dit niet lukken neem dan contact met ons op via 085 00 64 700.

Versturen

Wij hebben de aanvraag ontvangen!
Tijdens kantooruren ontvangt je binnen twee uur een reactie.

Hartelijke groet,

Het team van Einion

Keer terug!

Er is helaas iets mis gegaan. Probeer het opnieuw!

Keer terug!